#www.KostaShow.com

Μέγας τρελο-Καζαμίας 2016

Το να προσπαθήσει κανείς να κάνει πρόβλεψη για το ακριβώς θα συμβεί το 2016 είναι σίγουρα παρακινδυνευμένο... Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι την χώρα μας κυβερνά ο λάτρης των εκπλήξεων Αλ. Τσίπρας θα τολμήσω να δω το 2016, αλλιώς…


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Το Ασφαλιστικό περνά από τη Βουλή έστω και οριακά. Η Κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται γιατί πλέον εκτός από Αριστερή είναι και Δεξιά. Η ΝΔ που αναζητά πλέον πολιτικό χώρο εκλέγει πρόεδρο τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη και ο ιδιοκτήτης της παράταξης Κώστας Καραμανλής ο Ραφηναίος σταματά για μια εβδομάδα να παραγγέλνει διπλόπιτα με τζατζίκι. Η εορτή των Τριών Ιεραρχών αντικαθίσταται όπως επιτάσσει το Μνημόνιο με την εορτή των Τροϊκανών και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αποφασίζει για ένα μήνα να χτυπούν οι καμπάνες πένθιμα. Στην Μεσσηνία όπως και σε όλη τη χώρα ξεκίνησε η «μάχη» της βασιλόπιτας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Οι αγρότες που ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου ξεκίνησαν να βγαίνουν στους δρόμους, κάνουν μπλόκα παντού, καθώς ακόμα περιμένουν τις επιδοτήσεις τους. Οι πρώτοι έντονοι κυβερνητικοί τριγμοί είναι γεγονός. Ο Βασίλης Λεβέντης με διάγγελμά του ζητά Οικουμενική Κυβέρνηση. Στις 29 του μήνα καταρρέει το πληροφοριακό σύστημα της χώρας, καθώς στην αναβάθμιση που είχε γίνει ξέχασαν να υπολογίσουν το δίσεκτο έτος. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζητά την  βοήθεια των τεχνικών της ΝΔ για να λύσει το πρόβλημα!

ΜΑΡΤΙΟΣ
Η Κυβέρνηση βαπτίζει τα ΣΔΙΤ σε ΣΔΗΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Τομέα) και πλέον χωρίς πρόβλημα προχωρά την υπογραφή της σύμβασης για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών ολοκληρώνεται και στην Μεσσηνία μένουν 74 αστυνόμοι και δώδεκα περιπολικά. Ανακοινώνονται τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ από την ΚΕΦΕ ο νέος πρόεδρος σε δήλωσή του τονίζει ότι θα τα αλλάξει όλα κάποια στιγμή, ενώ άμεσα θα συντάξει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση κάποτε, ενώ ζητά από τον γραμματέα Παπαμιμίκο να παραμείνει στη θέση του σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις μεγάλες επιτυχίες του κόμματος. 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Η αξιολόγηση των δανειστών ολοκληρώθηκε και η χώρα θα λάβει 5 δις για να πληρώσει τα χρέη της στους δανειστές. Ο Τσακαλώτος σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου πανηγυρίζει γιατί η χώρα θα βγει από το μνημόνιο κάποτε. Ο Γιάνης Βαρουφάκης εθεάθη σε εξοχικό φίλου του στη Μάνη μαζί με την Ζωή και ενώ ετοιμάζονται για νέο κόμμα. Ο Πέτρος Τατούλης ενημερώνει τον Δήμαρχο Καλαμάτας ότι οι 456 μελέτες ανάπλασης που έχει υποβάλει δεν γίνονται δεκτές γιατί το ΕΣΠΑ δεν καλύπτει πλέον τέτοια έργα. Έντονη κινητικότητα έξω και μέσα στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα με τους πολίτες να προσεύχονται να αναστηθεί η οικονομία και να έρθει η ανάπτυξη. Οι πρώτες μπουλντόζες έφτασαν στην Καλλιρρόη και οι κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους.

ΜΑΪΟΣ
Πρωτομαγιά και Πάσχα συμπίπτουν. Οι Δεξιοί γιορτάζουν το Πάσχα και οι Αριστεροί την Πρωτομαγιά. Από άμβωνος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αφορίζει τους Αριστερούς, τους gay και όσους έκαναν προγαμιαίο sex. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπαίνει στο ρεκόρ Γκίνες, σουβλίζοντας αρνιά κατά μήκος της Γέφυρας Τ4 στην Τσακώνα.  Δημοτικός Σύμβουλος πιάνεται στα… πράσα καθώς «τσουγκρίζει» κόκκινα αυγά με δημοσιογράφο, το σούσουρο που ακολουθεί δίνει μια ευχάριστη νότα στις κουτσομπόλες της πόλης. Ο Πρωθυπουργός σκέπτεται ανασχηματισμό ή δημοψήφισμα, του λείπουν πάντως και οι εκλογές. Ο Λεβέντης επιμένει σε Οικουμενική Κυβέρνηση. Προτάσεις στον Κυριάκο να παρουσιάσει το πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση στο Ζάππειο. Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης είναι ακόμα στο δρόμο.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Απόφαση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη κάνει έξαλλους τους κληρικούς, καθώς όποιο παιδί προσήλθε στις Πανελλαδικές με «διαβασμένο» από την εκκλησία στυλό μηδενίζεται! Δημοτικός Αστυνόμος στην Καλαμάτα προκαλεί τρόμο, αφού έκοψε κλήση σε οδηγό που δεν σταμάτησε σε διάβαση για να περάσει πεζός πολίτης. Το θέμα συζητά και το Δ.Σ. καθώς ο ίδιος Δημοτικός Αστυνόμος είχε κόψει κλήση μέχρι και σε κάδο σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης! Μεγαλοεπενδυτής από την Αλάσκα στέλνει αντιπρόσωπό του για να αγοράσει την ομάδα της Καλαμάτας. Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης πήραν ξαπλώστρες και αντηλιακά και είναι ακόμα στο δρόμο.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Ο Π. Τατούλης διαμαρτύρεται για τα έργα υποδομής και σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τον Ισθμό και να κηρύξουν την Πελοπόννησο αυτόνομη. Κλιμάκιο ελεγκτών που «τσεκάρει» Δήμο της Μεσσηνίας απολαμβάνει τις διακοπές του σε ξενοδοχείο της περιοχής για να βγάλει πιο ξεκούραστα το πόρισμά του. Φήμες στην πόλης για παραλία ομοφυλοφίλων δεν επιβεβαιώνεται. Η ομάδα της Καλαμάτας αλλάζει χέρια, νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Μαλεζάνι και πρώτη μετεγγραφή – δώρο είναι ο 40χρονος αστέρας Ντελ Πιέρο. Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης ξεκίνησαν να κάνουν αιτήσεις για να δουλέψουν στο σκουπιδοεργοστάσιο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη τεχνοκράτες των Υπουργείων ενημερώνουν το Δήμο Τριφυλίας ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους θα μεταφερθούν στην Καλαμάτα. Δυστυχώς ο υπάλληλος που χειρίζεται τα email είναι σε άδεια. Στην Σάντοβα και τις υπόλοιπες παραλίες οι Καλαματιανοί κάνουν τα μπάνια τους. Γνωστό ζευγάρι της πόλης χωρίζει μετά τις διακοπές του, δίνοντας τροφή στο κουτσομπολιό της αγοράς που είναι σε ύφεση. Ακόμα μια γενιά Μεσσήνιων φεύγει για σπουδές. Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης τσακώνονται για το ποιος θα πρωτοδουλέψει στο σκουπιδοεργοστάσιο.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οι συζητήσεις για τους νέους αντιδημάρχους στους δήμους της περιοχής ξεκινούν νωρίς – νωρίς. Τα σχολεία αρχίζουν, δίχως δασκάλους και καθηγητές, έχουν όμως παιδιά και βιβλία, μην είμαστε αχάριστοι. Άμεσα ξεκινούν και οι καταλήψεις γιατί τα σχολεία δεν έχουν ούτε χαρτί υγείας, ούτε σαπούνι για τα χέρια. Πάντα επίκαιρος ο Δήμος κάνει σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Κόντρες στη Βουλή μετά τα «μπάνια του λαού» δρομολογούν εξελίξεις και πιθανότατα εκλογές. Πάντα υπάρχει και η λύση ενός δημοψηφίσματος. Ο Υπουργός Τσιρώνης ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Τοπικός ήρωας ο Π. Τατούλης στην Οιχαλία για το σκουπιδοεργοστάσιο καθώς όλη η Καλλιρρόη και οι πέριξ περιοχές εργάζονται πλέον σ’ αυτό. Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης στην παραλιακή της πόλης, ενώ τα υλικά που περίσσεψαν θα χρησιμοποιηθούν για… μπαλώματα που έχουν ξεκινήσει και γίνονται στην κεντρική πλατεία. Ο Αλέξης ανακοινώνει ανασχηματισμό, όμως λίγη ώρα αργότερα τον ακυρώνει για δεν θέλουν οι… Βρυξέλλες.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Ο Βαρουφάκης ανακοινώνει κόμμα μαζί με την Ζωή και ο Τσακαλώτος προχωρά σε ελάφρυνση των capital controls ώστε όλοι να μπορούν να σηκώνουν 501 ευρώ την εβδομάδα. Ο Λεβέντης επιτέλους μπαίνει στην Κυβέρνηση. Τα ταξί της πόλης βάφονται μαύρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική τους κατάσταση. Η ομάδα της Καλαμάτας έχει κάνει το 9Χ9 και καλπάζει για άνοδο, με τον Ντελ Πιέρο να έχει σημειώσει 18 τέρματα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί η «εμπριμέ νύχτα» για την τόνωση της τοπικής αγοράς.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Η Κυβέρνηση ξεκινά διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο 4, καθώς το Μνημόνιο 3 σχεδόν το… ξεκάναμε. Οι συνταξιούχοι νοσταλγούν την 13η σύνταξη και ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το τελικό «νέο πρόγραμμα» της ΝΔ για έξοδο από την κρίση. Σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας οδηγεί σε γκρίνιες και ο Δήμαρχος Π. Νίκας για να συνεχίσει ήρεμα τη θητεία του ορίζει ως Αντιδημάρχους αμισθί όλους τους δημοτικούς του συμβούλους. Μετά από 88 συνεχόμενα τζακ-ποτ το Τζόκερ πέφτει στην Καλαμάτα και όλοι ψάχνουν τον εκατομμυριούχο για… δανεικά!

…Καλή Χρονιά!
Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια