#www.KostaShow.com

Πίτσα, μπύρα, διαπλοκή, ονόματα θα φέρουν στη Βουλή;

Στην προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή περίμενες τις βραδιές του champions league για να κάτσεις στο καναπέ και ν' απολαύσεις συνοδεία πίτσας και μπύρας το ματς. Στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή όμως η απόλαυση αυτή έχασε την αξία της, καθώς οι συζητήσεις στη Βουλή απέκτησαν άλλο νόημα.
Υπ' αυτή την έννοια θα πει κάποιος, να που έκανε κι ένα... καλό ο Αλέξης. Έκανε τον κόσμο να παρακολουθεί - μπας και... ξεστραβωθεί - τις δίχως νόημα και ουσία βέβαια, συζητήσεις στη Βουλή, μόνο και μόνο για να τουιτάρει ή να αντιλαμβάνεται τη... μάχη των δεξιών και αριστερών "τρολ" του διαδικτύου.
Πάμε όμως στο σήμερα, καθώς ούτε η... Ζωή υπάρχει, ούτε κι ο ενθουσιασμός μιας παρέας ανθρώπων που θα άλλαζαν την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο όλο. Τα θέματα που έχουν "ανοίξει" μοιάζουν με απλωμένο τραχανά. Δύσκολα και σύνθετα στον χειρισμό, όταν μάλιστα σε καθημερινή βάση είτε υπουργός, είτε βουλευτής, είτε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος τροφοδοτεί την επικαιρότητα με μια... ιδεοληψία, αγνοώντας ότι προκαλεί αναταράξεις με συνέπειες επικίνδυνες πολλές φορές, όχι για την κυβέρνηση και το κόμμα του, αλλά για τη χώρα.
Το επόμενο επεισόδιο στο πρόγραμμα της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης περιλαμβάνει την διαπλοκή. Πόσα έχουν γραφεί, πόσα έχουν ειπωθεί. Κανείς όμως δεν είχε το θάρρος να πει ονόματα από το βήμα της Βουλής, κανείς δεν είναι την τόλμη να αγγίξει τον διπλανό του. Διότι η διαπλοκή χρειάζεται πάντα... δύο κι ο ένας πάντα, σύμφωνα με τις θεωρίες, βρισκόταν στη Βουλή. Το ερώτημα απλό. Θα γίνουμε σοφότεροι; Θα μάθουμε αλήθειες; Θα δούμε κινήσεις που θα σπάνε το απόστημα; Θα δούμε προτάσεις - τομές που δεν θα αφήνουν περιθώριο σε οποιοδήποτε εμπλεκόμενο με τα κοινά να έχει "σχέσεις διαπλοκής"; Θ' ακούσουμε ονόματα και διευθύνσεις, κάτι που θα σημάνει και διώξεις;
Προσωπικά πιστεύω πως τίποτα δεν θα γίνει, άντε μια - δυο άσφαιρες τουφεκιές για να γράφουν οι εφημερίδες της συμπολίτευσης και να λένε κάτι στα κανάλια οι βουλευτές, στελέχη κ.λπ. Ουσία δεν θα υπάρξει, διότι κανένας δεν θέλει να χαλάσει, όλοι επιδιώκουν να ελέγξουν. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, οι αρρυθμίες, τα λάθη, οι παραλήψεις, τα κενά και τα όσα ακολουθούν ως συνέπειες μιας παρατεταμένης περιόδου ακυβερνησίας και ατολμίας, πιθανότατα να αποτελέσουν και το άλλοθι. "Δεν φταίμε εμείς, δεν θα μας αφήνουν τα συμφέροντα", θα πει ο... ποιητής και θα δακρύσουν ακόμα και τα έδρανα στα θεωρεία της Βουλής.

Υ.Γ.: Για την ιστορία πάντως καλό είναι να θυμίσουμε στην Κυβέρνηση, ότι... κυβερνά. Πέραν των συζητήσεων και άλλων... επικοινωνιακών, εφόσον γνωρίζει τη... διαπλοκή οφείλει να την πατάξει. Διότι όταν κυβερνάς δεν θα κριθείς από τις διαπιστώσεις, αλλά από τις πράξεις σου.


Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια