#www.KostaShow.com

Το κλειστό κλαμπ των 107 κι ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Έχοντας να αντιμετωπίσουν τον αριθμό "107" παράγοντες και παραγοντίσκοι στην τοπική Νέα Δημοκρατία, μετρούν το... ύψος τους, τις... δυνάμεις τους αλλά και την δυναμική της... απουσίας τους από τα πράγματα.
Οι εκλογές στην "γαλάζια" νομαρχιακή επιτροπή έχουν φουντώσει - όπως είναι λογικό - παρασκηνιακές συζητήσεις και έχουν τροφοδοτήσει κουβεντούλες σε πολιτικά γραφεία μιας και η θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ είναι... γλυκιά κι όλοι επιθυμούν να έχουν οπτική επαφή μαζί της.
Βέβαια σε δύσκολες εποχές, κυρίως για κόμματα και πολιτικούς φορείς, λίγοι είναι εκείνοι που επιθυμούν να εκτεθούν, ενώ σε ότι αφορά τη Μεσσηνία είναι εμφανές ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει περισσότερους που θέλουν τον... έλεγχο και ελάχιστους που θα επιχειρήσουν να τον λάβουν, τουλάχιστον επισήμως. Με τις ισορροπίες μάλιστα να είναι εξαιρετικά ρευστές, ήδη έχει ξεκινήσει από μερίδα στελεχών ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης που διαχωρίζει τα στελέχη και τα κατατάσσει σε πρόσωπα (π.χ. Σαμαρικοί, Μητσοτακικοί, Καραμανλικοί κ.λπ.), ζήτημα το οποίο εντείνει την εσωστρέφεια και αυξάνει την γκρίνια.
Στην ουσία πάντως και πέρα από τις όμορφες ιστορίες που ο καθένας μπορεί να πλάσει και να πασάρει, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και επιδιώξεις, ο στόχος θα πρέπει να είναι ένας. Να μην προκύψει πρόεδρος από... καραμπόλα. Η συζήτηση μάλιστα που γίνεται στα διάφορα "γαλάζια" πηγαδάκια δεν βοηθά και η πίτα των 107 - που θα ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο - αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα δυνατό γρίφο για το πως θα μοιραστεί.
Αφήνοντας μάλιστα στην άκρη τα ωραία λόγια, τα περί ενωτικής διάθεσης, τα περί απόσυρσης των παλαιών πρακτικών κ.ά. η "μάχη" που θα δοθεί είναι βέβαιο ότι θα έχει και νικητές και ηττημένους και προφανώς δεν θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν, αλλά και τους κάθε μορφής μέντορες που προσπαθούν να... πουσάρουν πρόσωπα, τα οποία εκτιμούν ότι την επομένη θα τους φέρουν σε θέση ισχύος στον τοπικό κομματικό μηχανισμό.
Αν κρίνουμε πάντως από την έως τώρα διαχείριση του όλου ζητήματος, ο όποιος νέος πρόεδρος του κλειστού κλαμπ των 107, θα έχει να αντιμετωπίσει όσα οι άλλοι θα έχουν σπείρει γι' αυτόν.

Υ.Γ.1: Θα το γράψω για μια ακόμα φορά. Όταν ευαγγελίζεσαι ένα νέο σύγχρονο κόμμα, όταν θες δομικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, όταν θες άλλες νοοτροπίες, πρώτα φτιάχνεις τις προϋποθέσεις (βλέπε Συνέδριο) και μετά εκλέγεις όργανα που να υπηρετήσουν την όποια νέα μορφή αποφασιστεί. Δεν εκλέγεις όργανα με την λογική και τις πρακτικές του... χθες.
Υ.Γ.2: Το σανό, απ' όπου κι αν προέρχεται παραμένει σανό.
Y.Γ.3.: Θέλει ο... νέος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει. 


Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια