#www.KostaShow.com

Λάσπη, "κουκουλοφόροι" και... ανεμιστήρες

Δεν μας κάνει εντύπωση τίποτα πια, κι αυτό είναι το άσχημο. Λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο… έξω απ' εδώ. Επιχειρήματα ανάξια σχολιασμού, όταν μάλιστα αυτά καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία, δηλητηριάζοντας την… ζωή όσων εξακολουθούν κι ασχολούνται ακόμα με τα κοινά σε όποιο επίπεδο.

Είναι αλήθεια ότι πάντα στην παραπολιτική και εσχάτως και στην πολιτική  παρεισφρύουν διάφορα αγνώστου τις περισσότερες φορές καταγωγής υποκείμενα, διαδραματίζοντας ρόλους εμπνευσμένους απ' αυτούς που ενσάρκωσε ο Αρτέμης Μάτσας, πασπαλισμένους με ισχυρή δόση λαϊκισμού, "εργολάβοι" μιας λασποβιομηχανίας, έτοιμοι να εκτελέσουν την όποια αποστολή -συμβόλαιο τους ανατεθεί.
Διότι ζούμε σ' ένα κράτος όπου ο καθένας πίσω από μια "κουκούλα" μπορεί να κάνει ότι θέλει, δίχως έλεγχο, δίχως να φοβάται ότι θα του ασκηθούν ποινικές διώξεις -όπως σε κάθε πολιτισμένο δυτικό κράτος-, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι ακόμα κι αν ποτέ του αποδοθούν ευθύνες, εφόσον τον αναζητήσει κάποια Αρχή, τη δουλειά του θα την έχει πράξει, μιας και θα έχει σπιλώσει, θα έχει κατηγορήσει και θα έχει συκοφαντήσει όποιον δεν του… κάθεται καλά στα πιστεύω του.
Θα τους δώσουμε όμως τη δύναμη να το πράξουν; Θα τους δώσουμε βήμα να εκθέσουν τις… λάσπες τους; Προφανώς και δεν πρέπει, ειδικά αν μιλάμε για μέσα ενημέρωσης. Γιατί δεν μπορείς να δημοσιεύεις αγαπημένε ένα αμφιβόλου αξιοπιστίας κείμενο που κάποιος κυκλοφορεί, εκτός κι αν φέρει ονοματεπώνυμο ή αν ως δημοσιογράφος το παίρνεις πάνω σου και το υιοθετείς, έχοντας κάνει ρεπορτάζ κι έχοντας διαπιστώσει ότι τα όσα αναφέρει ο καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του ισχύουν. Αν όμως τίποτα από τα δύο δε συμβαίνει, συμμετέχεις απλά στην κατασυκοφάντηση του τάδε ή του δείνα προσώπου, μετατρέποντας τον ρόλο του δημοσιογράφου σε… ανεμιστήρα.
Αλλά, εδώ που τα λέμε και τα γράφουμε, τι έχει απομείνει όρθιο σε τούτο τον ρημαγμένο τόπο, για να ζητάμε τα στοιχειωδώς αυτονόητα; Δώστε λάσπη στο λαό, λοιπόν, μιας και τη Δημοκρατία ο καθένας την αντιλαμβάνεται σύμφωνα με τα δικά του… συμφέροντα, πιστεύω και σε κάθε περίπτωση την θέτει σε λειτουργία "α λα καρτ".
Υ.Γ.1: Σήμερα είναι ο "χ" που κάποιος "κουκουλοφόρος" στοχοποιεί και λασπολογεί. Αύριο ίσως ο "ψ", μεθαύριο ίσως… εσύ.
Y.Γ.2: Με αφορμή μια "συγχαρητήρια επιστολή" που κυκλοφόρησε. Οι "κύριοι" που κρύβονται φοβούμενοι στο… σκοτάδι, τι εξυπηρετούν; Τι φοβούνται και δεν βγαίνουν μπροστά; Τι κρύβουν; Γιατί, αφού οι ίδιοι κρίνουν δεν θέλουν να κριθούν παρά μόνο όταν αυτοί το αποφασίσουν; Αλήθεια, έχουν κάποιο συμφέρον ή κάποια… αποστολή; Λειτουργούν μόνο παρασκηνιακά και μ' αυτό τον τρόπο θέλουν να έχουν και ρόλο στα Δημοτικά πράγματα; Ως παρασκήνιο; Τι επιζητούν ή για την ακρίβεια τι υποστήριζαν/ουν;  Μας ενημερώνουν ότι θα εξακολουθήσουν να κάνουν πολιτική από τους… υπονόμους της Καλαμάτας; Τα… επιχειρήματά τους θ' αφορούν την αποδόμηση μέσω λάσπης στους "υποτιθέμενους" πολιτικούς τους αντιπάλους; Επιτέλους, έχουμε τόσα προβλήματα ν' ασχοληθούμε, μόνο οι αρουραίοι της τοπικής μικροπολιτικής σκηνής μας έλειπαν.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια