#www.KostaShow.com

Η δραχμή πόσο νόημα θα έδινε και πόσο θα υπηρετούσε τον Έλληνα;

Ισχυρίζονται κάποιοι ότι στην πολιτική και ειδικά σε υψηλό επίπεδο τίποτα δεν γίνεται τυχαία εκτός κι αν ότι γίνεται το προκαλεί κάποιος που βρίσκεται εκεί όχι γιατί το αξίζει, αλλά γιατί πρέπει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα εκείνων που τον έφεραν στην θέση αυτή.
Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο κι ότι οι όποιες αναφορές, γίνονται στοχευμένα, υπηρετώντας ένα σχέδιο που οφείλει να ακούει στις ανάγκες του λαού και μιας κοινωνίας κουρασμένης από την μνημονιακή… καταιγίδα, αλλά και ταλαιπωρημένης από τη… θύελλα ψεμάτων και διαφόρων υποσχέσεων ελπίδας.
Σε μια μάλιστα περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη, όπου δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για λάθη, την ώρα που εξακολουθεί να σιγοκαίει η φωτιά που άφησε πίσω αποκαΐδια στην οικονομία, το να τροφοδοτείται η συζήτηση του… νομίσματος, δημιουργεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Οι εξελίξεις προφανώς και δεν μπορούν με την υπάρχουσα ηγεσία να προδιαγραφούν στο απόλυτο, είναι όμως βέβαιο ότι δηλώσεις που επαναφέρουν ζητήματα… νομίσματος, εξυπηρετούν την κυβερνητική συζήτηση - ατζέντα γενικά, θέτουν ωστόσο εν αμφιβόλω τον όλο σχεδιασμό -αν τελικά υπάρχει- για ολοκλήρωση της συμφωνίας που η ίδια κυβέρνηση με περηφάνια έχει… διαπραγματευτεί, έχει… πετύχει και έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό.
Ακούγοντας δε τον πρώτο πολίτη της χώρας να σημειώνει εμφατικά ότι "το νόμισμα αποκτά νόημα μόνο όταν υπηρετεί τον άνθρωπο", αυτό που σε διαπερνά είναι ένα ρίγος, όχι συγκίνησης αλλά… τρόμου μήπως και επιβεβαιωθούν εκείνα τα σενάρια που θέλουν το καλοκαίρι να είναι περισσότερο θερμό του κανονικού.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε τα όσα οι σημερινοί κυβερνώντες έλεγαν μόλις πριν λίγους μήνες, δεν πρέπει να μας διαφεύγει τι έλεγαν κι εκείνοι οι "σύντροφοι" που αποχώρησαν από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να λησμονούμε τα πιστεύω εκείνων που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας. Η Ευρώπη προφανώς πρέπει να αλλάξει. Οι εταίροι μας σαφώς οφείλουν να περιφρουρήσουν τις Αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αναπόσπαστο μέρος του οποίου είναι η πατρίδα μας. Τι είναι όμως εκείνο που προσφέρει μια συζήτηση περί… νομίσματος και μάλιστα σ' αυτή την περίοδο;
Οι πολίτες ζητούν καθαρές κουβέντες, σταράτα λόγια. Αρκούν τα… βάσανα και τα όσα στον ορίζοντα μνημόνια αχνοφαίνονται. Εκτός κι αν η… φυγή από τα αδιέξοδά τους περνά μέσα από την πλήρη "βουλγαροποίηση" της χώρας, με το… ευρώ να θυσιάζεται στο βωμό της σύγκρουσης για την αλλαγή της Ευρώπης.
Αλήθεια, η δραχμή πόσο νόημα θα έδινε και πόσο θα υπηρετούσε τον Έλληνα;

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια