#www.KostaShow.com

Αντί να σωπάσουν, καταναλώνουν… σανό και πανηγυρίζουν

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο. Αυτή η λογική επικράτησε στην προσπάθεια αυτοδιοικητικών να υπερβούν τις αγκυλώσεις και να… βοηθήσουν στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης σε ένα μείζονος σημασίας θέμα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Την στιγμή μάλιστα που πολλοί αυτοδιοικητικοί είχαν… εγκλωβιστεί στα δικά τους "έργα" και προκειμένου να απεμπλακεί το αρμόδιο για να αποφασίσει όργανο, το τι τελικώς επιθυμεί, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η… ψυχραιμία και η… συνεννόηση ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που άφησαν προς στιγμήν τις "κορώνες" στην άκρη και έσπευσαν να διώξουν την… μπάλα και τις ευθύνες από το δικό τους γήπεδο.
Βέβαια μέσα σε όλα αυτά το παράλογο και ταυτόχρονα αστείο είναι ότι όλοι πανηγυρίζουν ότι δικαιώθηκαν, την ώρα που λύση επί της ουσίας δεν έχει βρεθεί. Απλά περιγράφεται. Πανηγυρίζουν δε και εκείνοι που είχαν ταχθεί ενάντια στο ΣΔΙΤ, άσχετα αν ο Περιφερειακός Σχεδιασμός οδηγεί σ’ αυτή τη λύση. Κάτι σαν την σχέση του μνημονίου και της σημερινής κυβέρνησης, όπου ολημερίς το έσκιζαν και το βράδυ… υπογραφόταν, ένα πράγμα.
Βέβαια εδώ που έχει φτάσει η Πελοπόννησος, με τις τεράστιες καθυστερήσεις σε ένα κομβικής σημασίας ζήτημα, είναι δεκτό κάθε μέσο προκειμένου να υπάρξει μία οριστική και ολοκληρωμένη διαχείριση. Άλλωστε στην πολιτική και κατ' επέκταση στην αυτοδιοίκηση οι υπηρετούντες τους θεσμούς χρειάζονται "ευέλικτα" εργαλεία για να μπορούν να ξεφεύγουν των ευθυνών τους και απευθυνόμενοι στους δημότες τους να υποστηρίζουν ότι αυτοί είναι οι νικητές στις μάχες που έδωσαν προς όφελός τους.
Έτσι λοιπόν, μετά την αποδοχή του τροποποιημένου ΠΕΣΔΑ και τα πολλά "εφόσον", "αν", "δίνατε" κ.λπ. καθώς και την περιγραφή σ’ αυτόν του ΣΔΙΤ με άλλες λέξεις (είναι πλούσια άλλωστε η ελληνική γλώσσα) φτάσαμε και πάλι στο σημείο εκείνο όπου η κεντρική διοίκηση πρέπει να δώσει το "πράσινο φως" και πλέον χωρίς υπεκφυγές και άλλα πολιτικά τερτίπια να προχωρήσει η όποια λύση της διαχείρισης, σε μια περιφέρεια που το μόνο που δεν έπρεπε να κάνουν οι αυτοδιοικητικοί και άλλοι παράγοντές της, είναι να υπερηφανεύονται για τα αυτονόητα και εκείνα που από χρόνια έπρεπε να είχαν δρομολογήσει - λύσει. 
Πλέον, ήρεμα κι ωραία και μέχρις ότου μία ακόμα πόλη "σκάσει" από τα σκουπίδια, την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που κυριάρχησε χρόνια τώρα, ας απολαύσουν οι αυτοδιοικητικοί τα μπάνια τους. Άλλωστε με τους ρυθμούς που το κράτος μας εργάζεται, τα επόμενα επεισόδια στο μέτωπο των απορριμμάτων θα τα παρακολουθήσουμε το φθινόπωρο, εκτός κι αν…

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Υ.Γ.1: Ενδιαφέρον… φιλολογικό έχει τι διημείφθη στην διάρκεια των διεργασιών μεταξύ των δημάρχων προ της ομοφωνίας.
Υ.Γ.2: Σε επίπεδο προσώπων πάντως στην τελευταία συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ, τις εντυπώσεις και το… παιχνίδι εν τέλει κέρδισε ο "μπαρουτοκαπνισμένος" αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου Νέστορος.
Υ.Γ.3: Τα περί "κωλοτούμπας" μερικών δημάρχων δεν αποτελούν ορθή άποψη, απλά… απεγκλωβίστηκαν οι άνθρωποι.
Υ.Γ.4: Καλό θα είναι, επειδή σύντομα όλοι θα αντιληφθούν πως θα γίνει η διαχείριση και περισσότερο απ’ όλους οι δημότες που θα πληρώσουν, να μην χαραμίζουν οι αυτοδιοικητικοί ανά την Πελοπόννησο τα αποθέματα από σανό που διαθέτουν αυτή την περίοδο, ίσως τους χρειαστεί αργότερα.